Iskelmä

Facebook Instagram

In English På Svenska

Lenkin historia

Ensimmäiselle lenkille 850 osallistujan voimin

Idea pirkanmaalaisnaisten omasta kuntotapahtumasta syntyi vuonna 1989. Tampereella haluttiin järjestää tapahtuma, jossa naiset pääsevät liikkumaan ja nauttimaan mukavasta yhdessäolosta samanhenkisessä seurassa. Tapahtumaan haluttiin myös laadukas ohjelmatarjonta. Osa ensimmäisen tapahtuman, nimeltään Ladyjen Lenkki, tuotosta lahjoitettiin hyväntekeväisyyteen. Ensimmäinen tapahtuma keräsi 850 osallistujaa ja se järjestettiin Ratinan stadionilla sunnuntaipäivänä.

Ratinan stadionilta Pyynikin kentälle

Seuraavana vuonna, 1990, lenkin nimeksi muutettiin Likkojen Lenkki ja osallistujia stadionille kertyi jo 1500 likkaa. Osallistujamäärä jatkoi kasvamistaan vuosi vuodelta, liikunnasta ja iloisesta yhdessäolosta nauttimaan halusi jo niin monta likkaa, että tapahtuma siirrettiin Ratinasta idylliselle Pyynikin kentälle, lähemmäksi upeita Pyynikin ja Pispalan harjun lenkkimaastoja. Vuonna 1996 tapahtumapäiväksi vaihdettiin lauantai.

Lenkkireitti upeissa maisemissa

Likkojen Lenkin reitti on alusta asti kulkenut Tampereella Pyynikin näkötornin ja Tahmelan kautta Pispalaan ja sieltä jälleen upean Pyynikin harjun kautta takaisin kentälle.

Osallistujamäärän nousu on kertonut tapahtuman kiinnostavuudesta

Osallistujamäärän kasvussa vuosi 1999 oli merkityksellinen – silloin likkoja saapui lenkkeilemään ja nauttimaan rennosta yhdessäolosta yli 7000 likkaa. Vuosituhannen vaihteessa osallistujamäärä rikkoi jo 9000 likan rajan ja 2000-luvulla osallistujia on ollut tasaisesti 10 000 – 11 000 likkaa. Osallistujaennätys tehtiin vuonna 2010 yhteensä 11 200 osallistujalla.
Tapahtuman kiinnostavuuden takeena on alusta saakka ollut monipuolinen ja kohderyhmään sopiva ohjelmatarjonta – likkoja viihdyttämässä ovat vuosien varrella olleet mm. Jari Sillanpää, Scandinavian Hunks, Janne Tulkki, Laura Voutilainen, Popeda, Mamba, Paula Koivuniemi, Virve Rosti, Lauri Tähkä jne.

Likkojen Lenkki ensimmäistä kertaa Jyväskylään ja Ouluun vuonna 2011!

Vuonna 2011 Likkojen Lenkki järjestettiin 23. kerran Tampereella ja ensimmäistä kertaa myös Jyväskylässä (28.5.2011) ja Oulussa (20.8.2011). Vuonna 2012 osallistujamäärä kasvoi Jyväskylässä noin 450 osallistujalla ja Oulussa lähes 800:lla osallistujalla.

Osallistujien kokemuksia

”Viime keväänä olin ekaa kertaa Likkojen Lenkillä mukana työporukan kanssa ryhmänvetäjä ominaisuudessa ja koukkuun jäin! Ihana ilma, rento meininki, hyvät esiintyjät ja hyvin organisoitu tapahtuma, mikä ettei uudestaan? Antoi hyvää lisäpotkua kuntoilulle!” – Hurahtanut (vuosi 2008)
”Yhdessä liikkuminen ja ulkoileminen mukavien työkavereiden kanssa hauskassa tsemppaavassa laumahengessä. Perinnehommaa, pois ei voi jäädä!” – Kipa (vuosi 2008)
”Parasta Likkojen Lenkissä on naisten keskinäinen ryhmähenki, iloinen, suvaitsevainen, kannustava! Hauskinta on mieletön huumori oman ryhmän kesken, pukeutuminen ja iloittelu, ketään-ei-jätetä -meininki, liikutaan hitaimman mukaan, työnnetään mäessä! Kaiken kruunaa hyvä musiikki, ohjelma ja taukopaikat!” – Kirsi (vuosi 2008)
”Ensikertaa likkojen lenkillä 🙂 Taitaa tulla jokavuotinen traditio miulle. Kiitos mahtavasta tapahtumasta” – osallistuja (vuosi 2010)
”Olipahan kiva kävellä taas lenkki kivassa seurassa ja lämpöisessä säässä!” – osallistuja (vuosi 2010)

Seuraa lenkkiä Facebookissa

Seuraa lenkkiä Instagramissa