Iskelmä

Facebook Instagram

In English På Svenska

REITIT JA LIIKUNTAVAIHTOEHDOT

Likkojen Lenkillä on entistä laajempi tarjonta koskien tapahtumapäivän liikuntaa; voit siis tuunata Lenkkipäivästä paremmin juuri Sinulle sopivan kokonaisuuden. Perinteisten lenkkireittien tilalta voit osallistua Tapahtumatorilla liikuntatunteihin tai liikkua Tampereen keskustassa Rock the City -kaupunkiseikkailun merkeissä yhdessä ystävän tai tiimin kanssa ActionTrack-mobiilisovellusta käyttäen.

Reittikartat julkaisemme myöhemmin tällä sivulla. Kaikille yhteinen alkujumppa sekä reiteille lähtö tapahtuu Ratinanniemen festivaalipuistosta (Laukonpolku, 33100 Tampere).

Kävelijöiden pitkä reitti n. 8 km

Kävelijöiden reitti kaartaa Ratinannokasta kohti Pyynikin ja Tahmelan maisemia. Reitille lähdetään Ratinanniemen festivaalipuistosta kaikille yhteisen alkujumpan jälkeen. Reitti suuntaa Pyynikin näkötornille, josta jatketaan alas Tahmelaan kohti Tahmelan uimarantaa ja siellä sijaitsevaa taukopistettä. Uimarannan kupeessa sijaitseva Lorisevanpuisto kierretään ympäri ja suunnataan takaisin kohti Ratinaa. Paluu maaliin kulkee Pyynikin harjulla. Reitillä on vaihtelevasti sekä ylä- että alamäkiä ja reitti kulkee pitkälti luonnon helmassa ja upeissa harjumaisemissa!

Katso tästä kävelijät 8 km reittikartta >>

Kävelijöiden lyhyt reitti 2,8 km

Lyhyt reitti on hyväpohjaista lenkkimaastoa ja kulkee Pyhäjärven rannan tuntumassa. Reitille lähdetän Ratinanniemen festivaalipuistosta kaikille yhteisen alkujumpan jälkeen. Reitti kaartaa Ratinannokasta kohti Hatanpäätä ja Takon Soutajien Soutupaviljonkia.  Taukopisteeltä tullaan samaa reittiä takaisin tapahtuma-alueelle. Reitin varrelta löytyy penkkejä levähtämiseen ja reitillä on yleisavustajia turvaamassa kulkua ja antamassa apua tarvittaessa.

Katso tästä kävelijät 2,8 km reittikartta >>

Juoksijoiden reitti n. 9 km

Jotta pystymme turvaamaan juoksijoille turvallisen ja nautinnollisen juoksukokemuksen on juoksijoille tarjolla oma, noin 9 km reitti. Juoksijoiden reitti kulkee upeissa Pyhäjärven rantamaisemissa Ratinannokasta kohti Hatanpäätä ja Rantaperkiötä. Reitille lähdetään Ratinanniemen festivaalipuistosta kaikille yhteisen alkujumpan jälkeen. Reitin varrella on kaksi taukopistettä. Jos aiot juosta tai hölkätä edes osan lenkistäsi, tulee sinun valita juoksijoiden reitti.

Katso tästä juoksijat 9 km reittikartta >>

Rock the City -kaupunkiseikkailu

Actionia Lenkkipäivään! Jos lenkkireitit on jo nähty ja koettu ja kaipaat uudenlaista sisältöä tapahtumapäivääsi, testaa hauska kaupunkiseikkailu Tampereen sydämessä. Juhlavuoden Lenkillä ensimmäistä kertaa toteutetun seikkailun pohjalta olemme uudistaneet rastitehtäviä, uutta kivaa siis tulossa! Kaupunkiseikkailu toteutetaan puhelimeesi ladattavan ActionTrack-mobiilisovelluksen avulla ja etsitään puhelimeen ilmestyvän karttanäkymän pohjalta eripuolilla keskusta-aluetta sijaitsevia rasteja. Jokaisella rastilla oma oma tehtävä (esim. tietovisa, kuva-arvoitus tai videotehtävä), joka suoritetaan yhdessä ystävän tai tiimin kanssa. Suositeltava tiimikoko on 2-4 hlöä ja vain yksi henkilö tiimistä lataa sovelluksen (pisteitä ei voi yhdistää, mikäli sovellus on ladattu useammalle tiimin jäsenelle). Yhdessä ratkotaan toki vastaukset kysymyksiin. Aikaa rastien suorittamiseen on noin kaksi tuntia.

Rasteilla testataan esimerkiksi Tampere-tietämystäsi tietovisojen muodossa, mutta mukaan mahtuu myös videotehtäviä ja kuva-arvoituksia, joissa pääsee käyttämään älynystyröitä ja luovuutta. Rastit eivät vaadi raskaita fyysisiä ponnistuksia eikä kaikkia rasteja ei ole pakko suorittaa. Saat siis itse määrittää, mitkä rastit haluat suorittaa ja suoritettavat rastit määräävät myös reitin pituuden, mutta kaikki rastit sijaitsevat Tampereen keskusta-alueella. Reitin varrella ei ole Likkojen Lenkin järjestämiä taukopisteitä.

Tervetuloa testaamaan uudenlainen tapa suorittaa Lenkkipäivän liikuntaosuus ja nauttia samalla keväisen Tampereen tunnelmasta! Sovellus on ladattavissa Android- ja IOS-älypuhelimiin. Tämän vaihtoehdon ilmoittautumisen yhteydessä valinneille (kohta: Reitit), ohjeistamme sovelluksen käyttöön liittyvät asiat sähköpostitse n. viikkoa ennen tapahtumaa.

Liikuntatunnit Tapahtumatorilla

Kiinnostaako ohjatut, laadukkaat ja energiaa antavat tanssi- ja muut liikuntatunnit enemmän kuin Lenkille lähtö? Nyt siihen on mahdollisuus, julkaisemme tapahtumapäivän tuntitarjonnan alkuvuodesta 2019.

Reitin varren taukopisteet

Molemmilla pitkillä reiteillä on tapahtumajärjestäjän puolesta kaksi taukopistettä ja lyhyellä reitillä yksi.

Lisäksi reitin varrelle voi pystyttää oman taukopisteen esimerkiksi oman yrityksen tai ryhmän lenkkeilijöille. Likkojen Lenkki ei ota vastaan paikkavarauksia näistä omista taukopisteistä ja pisteen saa siis pystyttää itse valitsemaansa paikkaan, jokamiehenoikeuksia kunnioittaen. Pistettä ei kuitenkaan saa pystyttää Lenkin virallisten taukopisteiden kohdalle. Piste ei saa häiritä naapuruston asukkaita, reitillä lenkkeilyä tai liikennettä. Taukopiste on pystytettävä ennen klo 12 ja purku tapahtuu vasta kaikkien reitin lenkkeilijöiden kuljettua ohi noin klo 15-16.30 reitistä riippuen. Pisteen ympäristö tulee jättää samaan kuntoon kuin saavuttaessa eli kaikki roskat mukaan, kiitos!

Seuraa lenkkiä Facebookissa

Seuraa lenkkiä Instagramissa