Iskelmä

Facebook Instagram

In English På Svenska

BBQ Caesarsalaatti

1 pkt HK Amerikan Pekoni® Original
1 kpl romainesalaattia
50 g parmesanjuustoa


Caesar-kastike:
1 kpl keltuaista
1 dl rypsiöljyä
1 kpl valkosipulinkynttä murskattuna
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl sitruunamehua
0.5 rkl Dijon-sinappia
0.5 tl mustapippuria
1 kpl sardellifilee
1 rkl sardellin lientä


Leipäkrutongit:
4 viipaletta paahtoleipää
4 rkl oliiviöljyä
1 kpl valkosipulinkynttä

Valmistusohje

Valmista ensin Caesar kastike. Laita kaikki ainekset korkeareunaiseen ja kapeaan astiaan. Aja sauvasekoittimella tasaiseksi ja kuohkeaksi seokseksi. Anna maustua jääkaapissa.

Leikkaa leipäviipaleista ohuelti reunat pois ja kuutioi viipaleet. Kuumenna öljy suurella paistinpannulla ja lisää pannulle murskattu valkosipulinkynsi. Pyörittele leipäkuutioita kohtuulämpöisellä pannulla, kunnes leipäkuutiot ovat ruskeita ja rapeita. Nosta kuutiot jäähtymään talouspaperin päälle.

Grillaa pekoniviipaleet rapeiksi ja nosta talouspaperin päälle kuivumaan. Mausta pesty ja revitty salaatti Caesar-kastikkeella ja asettele se vadille. Murskaa päälle jäähtyneet pekonit ja vuole parmesaanista lastuja esimerkiksi kuorimaveitsellä. Viimeistele salaatti vielä leipäkrutongeilla ja tarjoile esimerkiksi grillatun naudanfileen seurana.

Seuraa lenkkiä Facebookissa

Seuraa lenkkiä Instagramissa