Iskelmä

Facebook Instagram

In English På Svenska

Mausteinen kvinoasalaatti

1 pkt HK Rypsiporsas® Fileesuikale 250 g
2 dl kvinoaa
4 dl kasvislientä (voit käyttää myös liha- tai kanalientä)
0.5 dl rypsiöljyä mieluiten kylmäpuristettua
1 kpl limen mehu
1 kpl punasipulia pieninä kuutioina
1 kpl valkosipulinkynttä murskattuna
0.25 tl chipotlea jauhettu
1 tl juustokuminaa
250 g kirsikkatomaatteja puolitettuna
1 kpl keltaista paprikaa kuutioituna
1 kpl avokadoa kuutioituna
0.5 tl mustapippuria
1 tl suolaa
1 dl lehtipersiljaa silputtuna

Valmistusohje

Huuhtele ja valuta kvinoa huolellisesti. Pyörittele kvinoaa kuumalla pannulla, kunnes se kuivuu täysin ja paahtuu hieman. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja lisää joukkoon kvinoa. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia. Paista fileesuikaleet nopeasti kuumalla pannulla, mausta suolalla, mustapippurilla, chipotlella ja juustokuminalla, anna hieman jäähtyä.

Sekoita kulhossa rypsiöljy, limemehu, sipulikuutiot ja valkosipuli. Kun kvinoa on kypsää, anna sen jäähtyä kattilassaan noin 10 minuuttia ja sekoita sitten haarukalla irtonaiseksi. Sekoita salaatin kaikki ainekset keskenään, mutta jätä osa kasviksista koristeeksi pinnalle. Tarkista suolan määrä ja anna jäähtyä ja maustua jääkaapissa tarjoiluun asti.

Seuraa lenkkiä Facebookissa

Seuraa lenkkiä Instagramissa