Iskelmä

Facebook Instagram

In English På Svenska

REITIT JA LIIKUNTAVAIHTOEHDOT

Haluamme, että voit tuunata Lenkkipäivästä juuri Sinulle sopivan kokonaisuuden ja tarjoammekin useita eri liikuntavaihtoehtoja. Perinteisten lenkkireittien tilalta voit osallistua Tapahtumatorilla liikuntatunteihin tai liikkua Tampereen keskustassa Rock the City -kaupunkiseikkailun merkeissä yhdessä ystävän tai tiimin kanssa.

Kävelijöiden pitkä reitti 7,5 km

Kävelijöiden reitti kiertää tutuissa Pyynikin ja Pispalan maisemissa. Reitille lähdetään Pyynikin kentältä kaikille yhteisen alkujumpan jälkeen. Pitkän reitin kävelijöiden lähtö on ensimmäisenä. Reitti suuntaa aluksi Pyynikin näkötornille, josta jatketaan alas Tahmelaan ja edelleen Pispalaan. Paluu kentälle kulkee Pyynikin harjulla. Reitillä on vaihtelevasti sekä ylä- että alamäkiä ja reitti kulkee pitkälti luonnon helmassa ja upeissa harjumaisemissa!

Katso tästä kävelijät 7,5 km ja 2,5 km reittikartat >>

Kävelijöiden lyhyt reitti 2,5 km

Lyhyelle reitille lähdetään Pyynikin kentältä kaikille yhteisen alkujumpan sekä juoksijoiden lähdön jälkeen. Reitti kaartaa Laiskolankujan ja Mariankadun kautta kohti Pyynikin kesäteatteria. Reitti on hyväpohjaista lenkkimaastoa ja kulkee Pyhäjärven rannan tuntumassa. Taukopiste sijaitsee Pyynikin kesäteatterilla. Reitin varrelta löytyy penkkejä levähtämiseen. Taukopisteeltä tullaan samaa reittiä takaisin tapahtuma-alueelle. Reitin varrella on yleisavustajia turvaamassa kulkua ja antamassa apua tarvittaessa.

Juoksijoiden reitti 10 km

Juoksijoille on tarjolla oma, noin 10 km mittainen reitti (HUOM! Ns. virallista mittausta reitin tarkasta pituudesta ei ole tehty tapahtumamme rennosta luonteesta sekä ei-kilpailuhenkisyydestä johtuen). Reitille lähdetään tänä vuonna turvavälivaatimusten vuoksi omalta lähtöalueelta, josta tiedotetaan osallistujia ennen tapahtumaa. Reitti kulkee upeissa Pyhäjärven rantamaisemissa Pyynikin urheilukentältä kohti Hatanpäätä ja Rantaperkiötä. Reitin varrella on kaksi taukopistettä: Soutupaviljongilla Hatanpään kadulla ja Vihilahdessa.

Katso tästä juoksijoiden reittikartta >>

Rock the City -kaupunkiseikkailu

Actionia Lenkkipäivään! Jos lenkkireitit on jo nähty ja koettu ja kaipaat uudenlaista sisältöä tapahtumapäivääsi, testaa hauska kaupunkiseikkailu Tampereen sydämessä. Juhlavuoden Lenkillä ensimmäistä kertaa toteutetun seikkailun pohjalta olemme uudistaneet rastitehtäviä, uutta kivaa siis tulossa! Kaupunkiseikkailu toteutetaan puhelimeesi ladattavan ActionTrack-mobiilisovelluksen avulla ja etsitään puhelimeen ilmestyvän karttanäkymän pohjalta eripuolilla keskusta-aluetta sijaitsevia rasteja. Jokaisella rastilla oma tehtävä (esim. tietovisa, kuva-arvoitus tai videotehtävä), joka suoritetaan yhdessä ystävän tai tiimin kanssa. Suositeltava tiimikoko on 2-4 hlöä ja vain yksi henkilö tiimistä lataa sovelluksen.

Rasteilla testataan esimerkiksi Tampere-tietämystä tietovisojen muodossa, mutta mukaan mahtuu myös videotehtäviä ja kuva-arvoituksia, joissa pääsee käyttämään älynystyröitä ja luovuutta. Rastit eivät vaadi raskaita fyysisiä ponnistuksia eikä kaikkia rasteja ei ole pakko suorittaa. Saat siis itse määrittää, mitkä rastit haluat suorittaa ja suoritettavat rastit määräävät myös reitin pituuden.

Tervetuloa testaamaan uudenlainen tapa suorittaa Lenkkipäivän liikuntaosuus ja nauttia samalla keväisen Tampereen tunnelmasta! Sovellus on ladattavissa Android- ja IOS-älypuhelimiin. Tämän vaihtoehdon ilmoittautumisen yhteydessä valinneille (kohta: Reitit), ohjeistamme sovelluksen käyttöön liittyvät asiat sähköpostitse n. viikkoa ennen tapahtumaa.

Ohjatut liikuntatunnit tapahtuma-alueella

Kiinnostaako ohjatut, laadukkaat ja energiaa antavat tanssi- ja muut liikuntatunnit enemmän kuin Lenkille lähtö? Nyt siihen on mahdollisuus, ilmoittautumisvaiheessa valitse vaihtoehto ”liikuntaa tapahtuma-alueella”!

 

Reitin varren taukopisteet

Molemmilla pitkillä reiteillä on tapahtumajärjestäjän puolesta kaksi taukopistettä ja lyhyellä reitillä yksi.

Halutessaan minkä tahansa reitin varrelle voi pystyttää oman taukopisteen esimerkiksi oman yrityksen tai ryhmän lenkkeilijöille. Likkojen Lenkki ei ota vastaan paikkavarauksia näistä omista taukopisteistä ja pisteen saa siis pystyttää itse valitsemaansa paikkaan, jokamiehenoikeuksia kunnioittaen ja ajankohtaiset epideamia-ajan hygienia- ja turvavälisuositukset huomioiden. Pistettä ei kuitenkaan saa pystyttää Lenkin virallisten taukopisteiden kohdalle. Piste ei saa häiritä naapuruston asukkaita, reitillä lenkkeilyä tai liikennettä. Pisteen ympäristö tulee jättää samaan kuntoon kuin saavuttaessa eli kaikki roskat mukaan, kiitos!

Seuraa lenkkiä Facebookissa