Iskelmä

Facebook Instagram

In English På Svenska

REITIT JA LIIKUNTAVAIHTOEHDOT

Haluamme, että voit tuunata Lenkkipäivästä juuri Sinulle sopivan kokonaisuuden ja tarjoammekin useita eri liikuntavaihtoehtoja. Perinteisten lenkkireittien tilalta voit osallistua Tapahtumatorilla liikuntatunteihin tai liikkua Tampereen keskustassa Rock the City -kaupunkiseikkailun merkeissä yhdessä ystävän tai tiimin kanssa.

Kaikille yhteinen alkujumppa sekä reiteille lähtö tapahtuu Pyynikin urheilukentältä.

Kävelijöiden pitkä reitti 7,5 km

Kävelijöiden reitti kiertää tutuissa Pyynikin ja Pispalan maisemissa. Reitille lähdetään Pyynikin kentältä kaikille yhteisen alkujumpan jälkeen. Pitkän reitin kävelijöiden lähtö on ensimmäisenä. Reitti suuntaa aluksi Pyynikin näkötornille, josta jatketaan alas Tahmelaan ja edelleen Pispalaan. Paluu kentälle kulkee Pyynikin harjulla. Reitillä on vaihtelevasti sekä ylä- että alamäkiä ja reitti kulkee pitkälti luonnon helmassa ja upeissa harjumaisemissa!

Katso tästä kävelijät 7,5 km ja 2,5 km reittikartat >>

Kävelijöiden lyhyt reitti 2,5 km

Lyhyelle reitille lähdetään Pyynikin kentältä kaikille yhteisen alkujumpan sekä juoksijoiden lähdön jälkeen. Reitti kaartaa Laiskolankujan ja Mariankadun kautta kohti Pyynikin kesäteatteria. Reitti on hyväpohjaista lenkkimaastoa ja kulkee Pyhäjärven rannan tuntumassa. Taukopiste sijaitsee Pyynikin kesäteatterilla. Reitin varrelta löytyy penkkejä levähtämiseen. Taukopisteeltä tullaan samaa reittiä takaisin tapahtuma-alueelle. Reitin varrella on yleisavustajia turvaamassa kulkua ja antamassa apua tarvittaessa.

Juoksijoiden reitti 10 km

Jotta pystymme turvaamaan juoksijoille turvallisen ja nautinnollisen juoksukokemuksen on juoksijoille tarjolla oma, noin 10 km reitti. Juoksijoiden reitille osallistumista varten tarvitset juoksijatarran. Reitille lähdetään Pyynikin kentältä kaikille yhteisen alkujumpan sekä pitkän reitin kävelijöiden lähdön jälkeen. Juoksijoiden reitti kulkee upeissa Pyhäjärven rantamaisemissa Pyynikin urheilukentältä kohti Hatanpäätä ja Rantaperkiötä. Reitin varrella on kaksi taukopistettä: Soutupaviljongilla Hatanpään kadulla ja Vihilahdessa. Jos aiot juosta tai hölkätä edes osan lenkistäsi, tulee sinun valita juoksijoiden reitti.

Katso tästä juoksijoiden 10 km reittikartta >>

Rock the City -kaupunkiseikkailu

Actionia Lenkkipäivään! Jos lenkkireitit on jo nähty ja koettu ja kaipaat uudenlaista sisältöä tapahtumapäivääsi, testaa hauska kaupunkiseikkailu Tampereen sydämessä. Juhlavuoden Lenkillä ensimmäistä kertaa toteutetun seikkailun pohjalta olemme uudistaneet rastitehtäviä, uutta kivaa siis tulossa! Kaupunkiseikkailu toteutetaan puhelimeesi ladattavan ActionTrack-mobiilisovelluksen avulla ja etsitään puhelimeen ilmestyvän karttanäkymän pohjalta eripuolilla keskusta-aluetta sijaitsevia rasteja. Jokaisella rastilla oma tehtävä (esim. tietovisa, kuva-arvoitus tai videotehtävä), joka suoritetaan yhdessä ystävän tai tiimin kanssa. Suositeltava tiimikoko on 2-4 hlöä ja vain yksi henkilö tiimistä lataa sovelluksen.

Rasteilla testataan esimerkiksi Tampere-tietämystä tietovisojen muodossa, mutta mukaan mahtuu myös videotehtäviä ja kuva-arvoituksia, joissa pääsee käyttämään älynystyröitä ja luovuutta. Rastit eivät vaadi raskaita fyysisiä ponnistuksia eikä kaikkia rasteja ei ole pakko suorittaa. Saat siis itse määrittää, mitkä rastit haluat suorittaa ja suoritettavat rastit määräävät myös reitin pituuden.

Tervetuloa testaamaan uudenlainen tapa suorittaa Lenkkipäivän liikuntaosuus ja nauttia samalla keväisen Tampereen tunnelmasta! Sovellus on ladattavissa Android- ja IOS-älypuhelimiin. Tämän vaihtoehdon ilmoittautumisen yhteydessä valinneille (kohta: Reitit), ohjeistamme sovelluksen käyttöön liittyvät asiat sähköpostitse n. viikkoa ennen tapahtumaa.

Ohjatut liikuntatunnit tapahtuma-alueella

Kiinnostaako ohjatut, laadukkaat ja energiaa antavat tanssi- ja muut liikuntatunnit enemmän kuin Lenkille lähtö? Nyt siihen on mahdollisuus! Tunnit ohjaa GOGO Liikuntakeskus ohjelmalavalta käsin noin klo 13.15 – 14.45 välisenä aikana. Katso päivän ohjelma ja liikuntatuntien aikataulu täältä >>

POP PILATES 30
Tämä on hauska ja vauhdikas pilatestunti. POP Pilateksessa tehdään keskivartaloa vahvistavia liikkeitä pop-musiikin tahtiin.

BODYCOMBAT 30
Tunti on voimaa ja energiaa huokuva treeni, jossa voi päästää sisäisen taistelijan valloilleen. Energinen musiikki ja eri itsepuolustuslajeihin perustuvat liikkeet antavat lisäpotkun, jota tarvitaan mielikuvitusvastustajan voittamiseen kymmenenkin erän jälkeen.

SH’BAM 30
Tunti on täydellinen sekoitus viimeisintä musiikkia ja yksinkertaisia, mutta kuumia tanssiliikkeitä, joissa keskitytään enemmän hauskanpitoon kuin liikkeiden täydelliseen suorittamiseen. Kaikki voivat osallistua SH’BAM™ -tunnille – ota mukaan leikkisä asenne ja vapauta sisäinen tähtesi! SH’BAM™ on vapauttava, hauska ja sosiaalinen tapa liikkua!

Reitin varren taukopisteet

Molemmilla pitkillä reiteillä on tapahtumajärjestäjän puolesta kaksi taukopistettä ja lyhyellä reitillä yksi.

Lisäksi reitin varrelle voi pystyttää oman taukopisteen esimerkiksi oman yrityksen tai ryhmän lenkkeilijöille. Likkojen Lenkki ei ota vastaan paikkavarauksia näistä omista taukopisteistä ja pisteen saa siis pystyttää itse valitsemaansa paikkaan, jokamiehenoikeuksia kunnioittaen. Pistettä ei kuitenkaan saa pystyttää Lenkin virallisten taukopisteiden kohdalle. Piste ei saa häiritä naapuruston asukkaita, reitillä lenkkeilyä tai liikennettä. Taukopiste on pystytettävä ennen klo 12 ja purku tapahtuu vasta kaikkien reitin lenkkeilijöiden kuljettua ohi noin klo 15-16.30 reitistä riippuen. Pisteen ympäristö tulee jättää samaan kuntoon kuin saavuttaessa eli kaikki roskat mukaan, kiitos

Seuraa lenkkiä Facebookissa

Seuraa lenkkiä Instagramissa