Iskelmä

Facebook Instagram

In English På Svenska

Mistä tunnistat oman kauneustyyppisi?

Oletko kylmä blondi vai lämmin brunette? Näytätkö paremmalta rohkeissa väreissä vai ennemminkin hienovaraisissa pastellinsävyissä? Millainen meikki sinulle sopii? Oman kauneustyypin tunnistaminen kannattaa, jolloin osaat täydellisesti korostaa ja tuoda esille omia parhaita puoliasi.

 

Miksi oma kauneustyyppi kannattaa tietää?

On olemassa 2 perustyyppiä – lämmin ja kylmä, vaikka monet jakavatkin ne vielä neljään alatyyppiin vuodenaikojen mukaan tai etnisten ominaisuuksien mukaisesti. Näin tarkkojen erottelujen perusteella on kuitenkin huomattavasti vaikeampi ymmärtää ja löytää oma tyyppinsä… olisitko sinä kevät, kesä, syksy vai talvi? Edustaako kauneutesi slaavilaista, pohjoismaalaista, eteläeurooppalaista, aasialaista vai kelttiläistä tyyppiä? Parempi aloittaa yksinkertaisimmista eroista.

Jo tämä helpottaa sinua löytämään itsellesi täydelliset sävyt, oikeat meikkituotteet, vaatteet ja asusteet, kuten myös korut (kullansävyiset sopivat lämpimille tyypeille ja hopeansävyiset kylmemmille). Oman tyyppisi avulla löydät oman ainutlaatuisen tyylisi ja vältyt suuremmilta mokauksilta.

 

Miten erotat oman tyyppisi muista?

Pese meikit! Pue päällesi nudensävyinen T-paita ja seiso peilin edessä päivänvalossa. Tarkastele, minkävärinen pigmentti hallitsee kasvoillasi – vaaleanpunertava vai keltaiseen taittuva? Tällä pääset jo pitkälle! Keski-Euroopassa vaaleanpunainen pigmentti on yleisempi, kun taas etelämmässä lämpimät, kellertävät hipiät ovat vallitsevampia.

Voit käyttää apuna myös kullan- ja hopeansävyjä. Aseta ne lähelle kasvojasi ja tee havaintoja: jos sinulla on lämmin ihonsävy, kullansävy korostaa parhaita puoliasi ja hopea tuo esiin puutteita, tai vaihtoehtoisesti toisin päin.

 

Kylmän kauneustyypin ominaispiirteitä

Ihonvärisi on erittäin vaalea, joskus jopa hieman läpikuultava, ja hennosti vaaleanpunertava. Päivettyessäsi muutut yleensä punertavaksi, ja auringolle altistuminen yleensä tarkoittaakin erityistä tarkkaavaisuutta. Ranteidesi verisuonet näyttävät yleensä sinertäviltä. Huolimatta siitä oletko blondi vai brunette hiuksissasi on myös usein kylmiä tuhkaan ja harmaaseen taittuvia sävyjä. Tummista hiuksista löytyy viileän ruskean sävyjä. Katseesi on viileä silmiesi iiristen harmaiden täplien myötä; blondien silmät ovat useimmiten siniset ja bruneteilla siniharmaat tai tummemmat.

Tätä kauneustyyppiä korostavat parhaiten pastelliset sävyt, kuten ruusuinen vaaleanpunainen, mutta myös violetit, viininpunainen sekä sinisen, mustan ja harmaan sävyt – tai siis näiden värien kylmät sävyt. Blondeille sopivat paremmin hienovaraisemmat värit, kun taas brunettejen kannattaa valikoida rohkeampia vaihtoehtoja.

 

Lämmin kauneustyyppi

Ihosi näyttää jatkuvasti päivettyneeltä ja jo pienessä auringonpaahteessa se muuttuu nopeasti kullanruskeaksi. Käsiesi verisuonet näyttävät vihertäviltä ja hiuksissasi on lämpimiä vivahteita. Vaaleat sävyt taittuvat kultaan ja punaiseen, kun taas ruskeammista hiuksista löytyy lämpimän messinkisiä ja kastanjaruskeita raitoja. Tälle kauneustyypille pehmeän vivahteikkaat vihreät, siniset, ruskeat tai vihreän-ruskeat silmät ovat kaikista luonteenomaisimmat.

Parhaiten piirteitäsi korostavat lämpimät värit sekä keltaisen, ruskean, vihreän, kullan, oranssin ja lämpimän punaisen sävyt.

 

Valikoi omalle kauneustyypillesi sopivia meikkituotteita

Valikoi sävyjä, jotka sointuvat yhteen oman kauneustyyppisi kanssa – muuten päädyt vain korostamaan omia epätäydellisyyksiäsi. Väsyneisyys, silmäpussit ja muut pienet puutteet unohtuvat hetkessä valikoidessasi silmiisi täydellisesti sopivan luomivärin sekä huuliasi korostavan huulipunan.

Kauneustyypistäsi riippumatta meikkaus kannattaa aloittaa ihon kunnollisella huoltamisella ja pohjustamisella. Puhdista se micellar-vedellä ja levitä sitten ihollesi sopivaa kasvovoidetta. Toinen tärkeä sääntö on oikean meikkivoiteen ja peitevoiteen valinta: meikkivoiteen tulisi sopia ihonsävyysi, kun taas peitevoide on parhaimmillaan sävyä vaaleampana omaan, luonnolliseen ihonsävyysi verrattuna. Levitä peitevoidetta silmänalusille, nenänpieliin, leualle, keskelle otsaa, hieman silmäluomille ja kulmien alueelle sekä kaikille muille alueille, jotka tuntuvat punertavan. Levitä seuraavaksi meikkivoidetta kasvoillesi samalla tavalla kuin levittäisit kasvovoidetta. Täydellisen luonnollisen lopputuloksen saat aikaan kostuttamalla ja puristamalla kuivaksi Beauty Blender -erityismeikkisienen ja käyttämällä sitä meikkivoiteen häivyttämiseen pyörivillä liikkeillä. Kiinnitä meikki vielä puuterilla – parhaat tulokset saat levittämällä sitä erityissiveltimellä aloittaen otsasta.

Levitä luomivärin vaaleinta sävyä, niin sanottua pohjasävyä, koko liikkuvalle luomelle. Tummempia sävyjä lisätään luomen korkeimmalle kohdalle. Älä myöskään unohda kulmakarvojen muotoilua – ne ovat tärkeässä roolissa jokaisessa kauneustyypissä!

 

Tuo lookiisi vielä hieman heleyttä ja kirkasta kasvojasi, tai vaihtoehtoisesti korosta päivetystäsi kirkastavilla kasvohelmillä, poskipunalla tai aurinkopuuterilla. Lisää vielä huulillesi itsellesi sopivaa huulipunasävyä. Vaalealle ja kylmälle ihonsävylle ei sovi karmiininpunainen, kun taas herkkä roosa ei imartele lämmintä ruskeaverikköä.

 

Lähde: Avon.fi

Seuraa lenkkiä Facebookissa