Silmusalaatti-parmankinkkukääryleet ja dukkahia
4 siivua parmankinkkua
1 avokado kuorittuna ja murskattuna
1 dl ricotta juustoa
½ dl Alfa Alfa silmusalaattia
1 tl sokeria
½ sitruunan mehu
suolaa
Koristeluun Silmusalaattia, Dukkah-mausteseosta, Balsamico-siirappia
1. Sekoita keskenään avokado, ricottajuusto ja silmusalaatti. Mausta suolalla, sokerilla sekä sitruunanmehulla.
2. Leikkaa parmankinkut puoliksi, aseta massaa kinkun päälle ja kääri rullalle.
Dukkah
1 rkl manteleita
1 rkl cashewpähkinöitä
1 tl korianterinsiemeniä
1 tl seesaminsiemeniä
¼ tl sokeria
¼ tl juustokuminaa
suolaa
1. Paahda mantelit ja pähkinät paistinpannulla. Murskaa morttelissa pieneksi.
2. Paahda myös siemenet pannulla ja lisää edelliseen seokseen
3. Lisää mausteet ja anna jäähtyä.
Balsamico-siirappi
1 dl balsamico-etikkaa
½ dl sokeria
1. Mittaa ainekset kattilaan ja keitä 3 minuuttia. Anna jäähtyä.