Kaalipata
1 rs (400 g) HK Sika-nauta jauheliha 80/20
1 kg valkokaalia
2 kpl sipulia
2 kpl porkkanaa
4 kpl valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
0.5 dl siirappia
1 kpl laakerinlehteä
1 rkl meiramia
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
Pilko kaali sekä kuoritut porkkanat, sipulit ja valkosipuli. Laita iso pata tai kattila liedelle. Ruskista jauheliha ja mausta se suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Nosta jauheliha pois ja kuumenna pata uudestaan. Lisää tilkka rasvaa ja ruskista kaali, porkkanat ja sipulit kevyesti. Sekoita joukkoon jauheliha, siirappi, laakerinlehti ja vettä niin että ainekset peittyvät. Anna padan hautua miedolla lämmöllä noin tunti, kunnes kaali on pehmeää. Mausta pata tuoreella meiramilla, suolalla ja pippurilla.