Iskelmä

Facebook Instagram

In English På Svenska

Kikhernefusilli & Sirkka yrttipestolla ja herneillä

”Monien suosikkiruoka on pasta. Minun täytyy myöntää, etten ole kuulunut siihen kategoriaan. Vasta viimeisien vuosien aikana, kun olen tutustunut gluteenittomiin pastoihin, jotka sisältävät erilaisia kasviksia, olen ruvennut kiinnostumaan pastasta. Äskettäin suomalainen yritys Tervens on aloittanut kikhernepastojen valmistuksen Lempäälässä. Valikoimasta löytyy tavallista kikhernepastaa ja kolmenlaista eri tavalla maustettua pastaa: inkiväärillä, chilillä ja sirkoilla. Nyt vuorossa oli kikhernefusilli & sirkka. Sirkat pistivät hieman mietteliääksi … mielenkiintoista. Tervensin sirkkafusilli on gluteeniton ja sisältää 24% proteiinia, kikhernejauhoa, kuivattua kotisirkkajauhetta 5% ja vettä. Pastan kaveriksi tein pestoa, joka sisälsi mantelia, mikroversoja ja rypsiöljyä. Lisäksi kiehautin nopeasti soijapapuja, vihreitä herneitä ja sokeriherneitä saadakseni annoksiin kaunista väriä ja tehdäkseni niistä vielä terveellisempiä.”

– Anne, Maalaisbistro-blogi

Ainekset:

1 paketti Tervens kihernefusilli & sirkka

Pesto:

runsas 1 dl kuorittuja, kuivapaahdettuja kokonaisia manteleita
4 dl yrttejä (käytin omia mikroversoja: basilika, krassi, rucola, mustasinappi, vesikrassi, fenkoli)
noin 1,3 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria

Vihreät palkokasvit:

noin 2,5 dl soijapapuja, pakastettuja
noin 2,5 dl vihreitä herneitä, pakastettuja
noin 2,5 dl sokerihernepalkoja, tuoreita

Valmistus:

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

Laita kaikki ainekset blenderiin. Aloita 1 dl:alla öljyllä ja lisää vähitellen kunnes pesto on sopiva koostumukseltaan.

Kiehautin vettä, maustoin sen suolalla ja lisäsin tuoreet sokeriherneet. Minuutin päästä laitoin joukkoon soijapavut ja vihreät herneet. Muutaman minuutin päästä tarkistin, että ne olivat lämpimiä ja kaadoin veden pois. Sitten lisäsin ne pestopastaan ja tarjoilin ruoan koristeltuna sinapinkukilla. Ja täytyy myöntää että sirkkapasta oli todella hyvää ja ruokaisaa. Kannattaa kokeilla tätä terveellistä proteiinipommia.

Alkuperäinen resepti: http://forrecuisine.blogspot.fi/2018/04/kikhernesirkkafusilli-yrttipestolla-ja.html
Tervens: tervens.fi

Seuraa lenkkiä Facebookissa

Seuraa lenkkiä Instagramissa