Iskelmä

Facebook Instagram

In English På Svenska

Lihakeitto

1 kg naudan luullista lapaa (tai etuselkää)
2 l vettä
1 tl suolaa
2 kpl sipulia kuutioina
5 kpl maustepippuria
2 kpl laakerinlehteä
3 kpl porkkanaa
200 g lanttua
1 kpl palsternakkaa
600 g perunaa
0.25 kpl purjoa
0.5 dl persiljaa

Valmistusohje

Aloita keiton valmistaminen. Huuhtele liha kylmässä vedessä ja laita se suureen kattilaan. Peitä kylmällä vedellä ja kuumenna. Kuori samalla pinnalle kertyvä vaahto pois. Kun vaahtoa ei enää muodostu, lisää suola, sipulikuutiot, pippurit ja laakerinlehdet. Anna kiehua hiljalleen kannen alla vähintään 2 tuntia, mielellään kauemminkin. Lisää tarvittaessa nestettä, niin että liha on koko ajan veden peitossa. Nosta kypsä liha liemestä ja anna sen jäähtyä hetki. Kuutioi sillä aikaa juurekset ja suikaloi purjo. Laita kuutiot perunaa lukuun ottamatta liemeen kiehumaan ja kuutioi sillä aikaa liha. Kun juurekset ovat kiehuneet noin 10 minuuttia, lisää joukkoon lihakuutiot, perunat ja purjo. Anna kiehua vielä 15 minuuttia ja koristele lopuksi hienonnetulla persiljalla.

Seuraa lenkkiä Facebookissa

Seuraa lenkkiä Instagramissa