Iskelmä

Facebook Instagram

In English På Svenska

Mitä asioita huomioida treenivaateostoksilla?

Kauppojen treenivaatevalikoima on tänä päivänä hyvinkin laaja. On pitkää, lyhyttä, värejä, kokoja, eri
materiaaleja ja malleja. Ei ihmekään, jos pää menee pyörälle ostoksilla. Tässä pari vinkkiä siihen, mitä asioita kannattaa huomioida treenivaateostoksilla.

1. Mieti mihin tarkoitukseen treenivaate tulee.

Tarvitsetko vaatetta salitreeniin vai juoksulenkille, kenties molemmille? Onko luvassa rauhallista joogaa vai itsensä viemistä äärirajoille HIIT-treenin parissa? Kun tiedät mihin tarkoitukseen vaate tulee, on helpompi jatkaa eteenpäin. Esimerkiksi joogassa on tärkeää, että vaatteet venyvät, mutta pitävät myös lämpimänä. Sen sijaan hikiliikunnassa on tärkeää, että hiki ja kosteus pääsevät pois iholta.

2. Materiaali

Treenivaatteiden tulisi olla hengittäviä, jotta hiki ja kosteus siirtyvät pois iholta. Usein treenivaatteissa suositaankin teknistä materiaalia. Lisäksi vaatteiden joustavuus on tärkeää, jotta niissä on mukava olla. Etenkin hikiliikunnassa kuten juoksussa tekninen materiaali on tärkeää. Puuvillainen paita ei hengitä ja hiostuessaan jättää ihon kylmäksi. Tsekkaa myös, kuinka paksua materiaali on. Ohuesta kankaasta näkyy helposti läpi, mikä ei välttämättä ole aina toivottavaa.

3. Istuvuus ja koko

Treenivaatteiden tulisi istua hyvin päälle, jotta treeni sujuu mukavasti. Liian kireät vaatteet ahdistavat ja liian suuria joutuu koko ajan korjailemaan. Vaatteiden on joustettava niin, että laajojen liikeratojenkin suorittaminen on helppoa. Pystyt siis menemään helposti esimerkiksi kyykkyyn ja venyttelemään. Treenitrikoita ostaessa kannattaa valita napakat housut. Trikoot eivät saa tuntua löysiltä mistään kohdasta. Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin nostella housuja treenin aikana. Älä kuitenkaan osta liian tiukkoja trikoita, sillä hyvälaatuisten housujen ei pitäisi venyä pesussa. Jos kuitenkin arvot kahden koon välillä, valitse pienemmät.

4. Käytännöllisyys

Onko muita seikkoja mitä haluat huomioida treenivaatteissa? Tarvitsetko esimerkiksi taskuja, johon saat avaimet tai puhelimen. Entä hupullisen juoksupaidan, joka antaa hieman suojaa tuulelta ja sateelta. Treenivaatteista löytyy myös esimerkiksi heijastinkangasta, mikä tulee tarpeeseen, jos liikut hämärässä.

5. Mukavuus

Kaikista tärkeintä on, että viihdyt itse valitsemissasi treenivaatteissa. Treenatessa saa tuoda esiin persoonaansa ja edustaa rohkeasti lajiaan. Valitse omaan tyyliisi sopivat vaatteet, joissa voit kulkea itsevarmana. Muista, ettei treenivaatteiden tarvitse olla tylsiä. Valitse rohkeasti värejä ja kuoseja!

 

Seuraa lenkkiä Facebookissa