Iskelmä

Facebook Instagram

In English På Svenska

5 tehokasta keinoa, joilla tunne olosi heti onnellisemmaksi

Tyytyväinen ja onnellinen olo ei ole useinkaan jatkuva tila. Onnellisen olon voi kuitenkin aikaansaada itselleen muutaman helpon keinon kautta.

Onnellinen olo on harvoin pysyvä ja alakuloisetkin päivät ja olot kuuluvat toisinaan elämään. On kuitenkin olemassa keinoja, joilla onnellisuuden tasojaan voi kohottaa eivätkä kyseiset keinot vaadi suuria summia rahaa tai liioin aikaakaan.

Halaa lemmikkiä

Ota pieni leikki- tai halihetki koirasi tai kissasi kanssa, jos sellainen kotoa löytyy. Yhteinen hetki lemmikkisi kanssa vapauttaa hormoneja, jotka lisäävät onnellisuutta.

Muistele syitä olla kiitollinen

Kirjaa vaikkapa ylös kaikki ne asiat, joista sinun on syytä olla onnellinen ja kiitollinen. Kiitollisuus lisää nimittäin tutkijoiden mukaan onnellisuutta. Kokeile vaikkapa joka ilta kirjoittaa ylös kolme asiaa, joista olet kiitollinen.

Kuuntele surullista musiikkia

Vaikka keino voi vaikuttaa täysin päinvastaiselta, ovat tutkijat selvittäneet, että alakuloisen musiikin kuuntelu voi nostaa positiivisia ajatuksia.

Auta muita

Kun teet jotain hyvää toiselle, nostaa se myös omaa mielialaasi, kertovat tutkijat. Joten auta ystävää tai vaikka ventovierasta, tilanteen osuessa kohdalle.

Suunnittele lomaa

Loman tai reissun odottaminen ja suunnittelu on usein lähes yhtä innostavaa kuin itse varsinainen lomakin. Reissun suunnittelun ja järjestelyn onkin todettu nostavan onnellisuustasoja. Ota siis asiaksesi seuraavan lomareissun tai -suunnitelman järjestely ja ideointi.

Lähde: Voice.fi

Seuraa lenkkiä Facebookissa