Iskelmä

Facebook Instagram

In English På Svenska

Hartiat jumissa, päätä särkee ja stressaa, tuttua?

– Body & Mind  –liikunta auttaa rentoutumaan ja antaa voimaa arkeen

 

Mitä on Body & Mind –liikunta
Tapoja toteuttaa Body & Mind -liikuntaa on monia, mutta kaikissa on sama tavoite: liikunta on rauhallista, mutta myös tehokasta ja syviä lihaksia vahvistavat liikkeet sopivat kaiken ikäisille ja eri kuntoisille ihmisille. Body & Mind -liikuntaan kuuluu myös venytteleminen, rentoutuminen ja oikein hengittäminen – tarkoituksena on saada keho vetreäksi ja liikkeelle, mutta samalla rentoutumaan – saada kaiken kaikkiaan hyvä olo kroppaan ja mieleen, löytää sisäinen rauha ja voimaa kiireiseen ja stressintäyteiseen arkeen.

Vaihtoehtoja on useita
Body & Mind –liikuntaa ovat esimerkiksi pilates, jooga, syvävenyttely, lämpöliikunta kuten saunayoga ja saunapilatesta sekä esimerkiksi Foam Roller -putkirullaustunti infrapunan lämmössä. Samaan sarjaan kuuluu myös erilaisia itämaisia lajeja ja kamppailulajeja, kuten Seitsemän Tähden KungFu, jonka päätarkoitus itsepuolustuksen ohella on sisäisen rauhan löytämistä tärkeimpänä periaatteena se, että haasteet ja vaikeudet – niin kamppailussa, kuin arkielämässä – voidaan hoitaa pehmeällä tavalla, ilman raivoa tai pelkoa.

Myös muun muassa ChiBall ja Shindo tunnit ovat Mind & Body -liikuntaa. Ainutlaatuiset ChiBall liikkeet tehdään tuoksuvan ChiBall-pallon kanssa. Pallon väri ja tuoksu yhdessä auttavat fyysisiin epätasapainotiloihin, tasapainottavat tunteiden vuoristorataa ja ravitsevat väsynyttä mieltä. Shindo puolestaan on monipuolinen kehotyöskentelymenetelmä, johon kuuluu rentoutusharjoituksia, venytyksiä ja hoitoja.

Mind & Body -tunneilla opit tunnistamaan kehosi ja mielesi tuntemuksia sekä hyväksymään ne. Saat eväitä kehontuntemuksen kehittämiseen ja omien keinojen löytämiseen muun muassa kivun- ja stressinhallintaan ja parempaan nukkumiseen, parannat keskittymiskykyäsi ja vahvistat hyvinvointiasi. Saat voimaa arkeen rentouttavalla, mutta kuitenkin tehokkaalla treenillä.

 

Lähteet:

www.ilonaliikunta.fi/31
www.grafili.fi/Grafili/Body_%26_Mind_liikunta.html
www.bodymind.fi
www.shindo.fi

Teksti: Ilona Romppanen, Likkojen Lenkin harjoittelija

Seuraa lenkkiä Facebookissa