Iskelmä

Facebook Instagram

In English På Svenska

Kosteuta kehosi. Virkistä mielesi. Näytä hyvältä.

 

Raikas ja puhdas vesi. Puhdas vesi on ihmiselle elintärkeää. Kun juomme tarpeeksi vettä, koko keho on kosteutettu solutasolta lähtien, iho näyttää kirkkaammalta, huulet ovat kosteat ja pehmeät, ajatus kulkee kirkkaammin ja olemme virkeämpiä. Tästä huolimatta on melko kummallista, kuinka harva oikeastaan juo riittävästi puhdasta vettä.

Vedenjuonti tuntuu olevan monelle äärettömän vaikeaa. Moni sanoo, että vesi on pahaa ja siksi sitä ei juoda. Harva tietää, että hiilihapotettu makuvesi (tms. vichy-tyyppinen pullotettu juoma) ei ole puhdasta vettä.  Puhdasta juomavettä eivät siis korvaa mehu, maito, hiilihapotetut vedet, limsat ja varsinkaan kahvi tai alkoholi! Miten kummassa olemmekaan vieraantuneet  kaupallisten juoma vaihtoehtojen myötä yhdestä elämän ja energian perustavimmista elementeistä: puhtaasta vedestä?

Useat tutkimuksen näyttävät, että ihmisen keho tarvitsee voidakseen hyvin puhdasta vettä melko paljon. Päivässä olisi syytä juoda noin 2 litraa vettä. Kaikkein parasta olisi, jos vettä saa tankattua suoraan luonnonlähteestä. Jos tämä ei ole mahdollista, niin toinen vaihtoehto on suosia pullosta lähdevettä ja hanavettä. Veden sekaan voi ja kannattaa lisätä hedelmiä (mielellään luomu) ja vaihtoehtoisesti myös esim. yksi, kaksi pientä kidettä ruususuolaa tai muuta luonnollista suolaa. Nämä auttavat vettä imeytymään kehoon paremmin.

Vaikka vesi on juomakelpoista, niin se ei automaattisesti tarkoita, että elimistö pystyy sitä optimaalisesti hyödyntämään. Joidenkin tutkimusten mukaan keho ei välttämättä reagoi parhaalla mahdollisella tavalla vesijohtoveteen, mutta esimerkiksi sitruunalla tai limellä maustettu lähdevesi tekee ihmeitä. Myös mintunlehdet, omenaviinietikka, savi ja ruokasooda toimivat. Luomusitruunan ja luonnonsuolan kombinaatio toimii myös hyvin.

Jos tunnet piston sydämessäsi ja tiedät, että et ole juonut riittävästi, niin ei hätää! Onneksi voimme milloin tahansa muuttaa toimintatapojamme. Toisin sanoen, voit yhtä lailla opetella juomaan riittävästi. Varaa tähän kuitenkin hiukan aikaa, sillä tottumiseen menee hetki. Mikäli sinunkin mielestäsi “vesi on pahaa”, niin kokeile erilaisia vaihtoehtoja. Ellei kraanavesi maistu, kokeile pullotettua tai mausta vetesi hedelmillä, marjoilla jne.

Se, että juo riittävästi ei riitä. Meidän tulee juoda riittävästi laadukasta vettä, jota keho pystyy hyödyntämään. Sinunkin kehossasi voi olla kuivuusongelma, jonka voit itse helposti korjata.  Pidä siis vesipullo mukanasi joka päivä. Määrää voit helposti seurata juomapullon vetoisuuden mukaan. Kippis ja kulaus!

Terveisin,

Unelma Itsestä -valmentajat

Lisää tietoa Unelma itsestä-nettivalmennuksesta osoitteesta https://www.unelmaitsesta.fi.

Seuraa lenkkiä Facebookissa