Iskelmä

Facebook Instagram

In English På Svenska

Näin sisäinen puhe vaikuttaa elämääsi

Kaikki tietävät, miltä kauniit sanat tuntuvat. Kun kohtelemme toisia hyvin ja puhumme heille kauniisti ja kannustavasti, saamme heidät onnellisiksi. Sanoilla on todella vahva merkitys meihin ja mielialaamme. Monesti muistamme ne ihmiset, jotka ovat sanoneet jotain todella kannustavaa tai kaunista meistä. Muistamme hyvin myös ihmiset, jotka ovat sanoin kohdelleet meitä kurjasti ja epäkunnioittavasti.

Sanat luovat vahvoja tunteita ja mielikuvia. Myös sisäiset sanamme eli ns. sisäinen puhe on mukana jokaisessa hetkessä, joten tämän puheen sävyllä on suuri merkitys siihen, miten asioita koemme. Siksi on tärkeää, että sisäisen puheen äänensävy on pehmeä ja kannustava. Pysähdypä nyt hetkeksi kuuntelemaan, millaisia sanoja käytät itsestäsi ja mitä itsestäsi ajattelet. Mitä sanot itsellesi esimerkiksi hetkeä ennen työhaastatteluun menoa tai uuteen opiskelu- tai harrastusryhmään menoa? On erittäin tärkeää puhua itse itselleen kauniisti ja kannustavasti. Positiivinen sisäinen puhe on itsensä arvostamista ja kannustamista. Oman ainutlaatuisuuden ymmärrys, itsensä tunteminen ja arvostaminen ruokkivat positiivista sisäistä puhetta. Parhaimmillaan olet itsesi paras ystävä ja life coach.

Se kasvaa, mihin keskitymme

Voimme olla joko itsemme parhaimpia kannustajia tai latistajia. Aamulla voimme toivottaa mielessämme hyvää huomenta itsellemme ja kannustaa heräämään positiiviseen, kauniiseen maailmaan. Jos meitä väsyttää, voimme pehmeästi pyytää itseämme venyttelemään ja rauhassa hetki kerrallaan etenemään. Puhu itsellesi, niinkuin puhuisit parhaalle ystävällesi. Kehu ja kannusta itseäsi heti aamusta lähtien. Ole itsellesi armollinen ja kunnioittava. Tsemppaa ja ymmärrä itseäsi vaikeissa hetkissä ja muista myös antaa itsellesi anteeksi.

Se, millaista sisäinen puhe on, vaikuttaa siihen, miten jokainen itsensä kokee ja millaisen kuvan itsestään antaa. Voit keskittyä kuuntelemaan nykyistä herkemmin omaa sisäistä puhettasi. Opettele lisäämään kauniita sanoja aamusta lähtien päivääsi ja illalla voit rauhallisin mielin kiittää itseäsi päivästä ja toivottaa hyvää yötä. Sisäinen kauneus ja rakkaus itseämme kohtaan välittyy myös ulospäin ja näkyy muille positiivisena hehkuna ja säteilynä. Olet upea, kaunis ja ansaitset parasta kohtelua itseltäsi.

Life coach ja hyvinvointivalmentaja Sini-Maria kertoo videolla lisää sisäisen puheen vaikutuksesta.

Unelma Itsestä valmentaja,
Sini-Maria

Lisää tietoa Unelma itsestä-nettivalmennuksesta osoitteesta https://www.unelmaitsesta.fi.

Seuraa lenkkiä Facebookissa